Udskriv

Det spanske forlag delprado udgiver en række samleserier med et blad og en samlemodel. Det har tidligere været bl.a. flyvemaskiner, militærkøretøjer og soldater fra Napoleonskrigene, men der er også en serie med lokomotiver i skala-N, serien "Locomotives of the world".

p2

Blandt modellerne, som er lokomotiver fra mange lande, er også vor egen P-maskine, så nu er der mulighed for at få en vellignende P-maskine på anlægget.

Lokomotivet er "Locomotives of the world No. 74" og kommer med hæfte 74 på 20 sider (som ikke omtaler P-maskinen, men jernbaner i bl.a. Amerika, Kina og Schweiz) og et lille dataark med et par billeder og kortfattede oplysninger om P-maskinen.

p5

Selve lokomotivet er pakket solidt i en plastikæske. Lokomotivet står på - det vil sige er skruet sammen med - et skinnestykke og er lige til at sætte ind i reolen eller vitrinen.

p7

Lokomotivet har gode detaljer og ligner forbilledet. Litreringen er dog lidt voldsom.

p1

Lokomotivet er gråt med helt sort front, ikke korrekt, men ok. Det er uden motor, men tungt og står solidt på sporet - meget solidt...

p4

for hjulene er faststøbte og kan ikke bevæges, og gangtøjet er limet fast til hjulene. Der er altså desværre ikke nogen oplagt og nem mulighed for at få en kørende model ud af det.

Som stillestående model er lokomotivet flot, og det vil helt sikkert pynte på anlægget på et sidespor eller ved remisen.

psort2

Der er åbenbart flere udgaver, for Hans Christensen har fået et ensfarvet lokomotiv, hvor lokomotiv og front har samme farve.

Desværre kommer DelPrados udgivelser ikke i Danmark - så vidt jeg da ved - men lokomotivserien kan fås i bl.a. Tyskland, England, Italien og Spanien.

p6

Og så afgår P 920 fra Esbjerg med eksprestoget til Nyborg. I spor 1 holder Englænderen, som netop er ankommet
og om lidt rangeres ned til Englandsbåden, og i spor 4 holder et godstog med kød, smør og æg til eksport.