Udskriv

af vatpinde

4x

(Brugte) vatpinde kan udmærket gøre fyldest som jernrør. Skær eller klip med forsigtighed vattet af, men pas på at du ikke maser røret fladt.

Rørene males mat grå. Hvis du er smart, venter du med at skære vattet af til efter du har malet dem. Så har du noget at holde dem i uden at få maling på fingrene.

Når malingen er tør og vattet skåret af, skal enderne også lige have en gang maling så rørene er ens over det hele.

1x

De kan enten samles i bundter af 5 - 6 stykker, lægges direkte i vognen eller de kan lægges lagvis på strøer. Rent længdemæssigt er de velegnet til de korte sidestøttevogne fra Fleischmann og Minitrix.

Plastpinde fra slikkepinde kan også bruges, men vær dog opmærksom på at de kan være massive og ikke hule som vatpinde.

I gamle dage var vatpinde lavet af hvid uigennemsigtig plast, men nu bliver de for det meste lavet af farvet, let gennemsigtig plast. Man kan dog stadig finde hvide vatpinde, men i vores tilfælde har det ingen praktisk betydning.

En farvet vatpind kan sagtens lægges direkte i vognen uden først at blive malet, men vær opmærksom på at lyset kan skinne gennem dem, og det virker urealistisk.

Når du køber vatpinde, behøver du ikke lede efter en farve der passer dig, for de skal males alligevel. Vælg derfor de billigste.

11x

esbjerg

 Her er The real Thing i Esbjerg i marts 1985. Foto Lars Lindhard

Rigtig god fornøjelse

Steen Lystmose