Udskriv

Skrot1x

Jernbanen er velegnet til transport af store, ensartede godsmængder som feks skrot.

Skrot transporteres i åbne godsvogne, 2- eller 4-akslet, men yderst sjældent på flade godsvogne. Skrot læsses sjældent højere end overkanten af sidefjælen, medmindre det er store stykker.

Materialet til skrotbunker finder du under en hvilken som helst drejebænk, hvor der er drejet messing af. Tin fra tinsugeren (bruges ved aflodning af elektroniske komponenter) kan også bruges.

Derimod giver jern lange, snoede spåner, og det virker ikke naturtro.

Spånerne limes på en plade af karton eller plast eller fyldes direkte i vognen og (spray-) males evt. med sort, gråt og brunt i forskellige nuancer. Vådt-i-vådt giver den bedste virkning.

Pas på ikke at komme for meget brunt (rust) på. Vognen er som regel læsset for nylig, og kun hvis den har stået læsset i lang tid vil al synlig skrot være rusten.

Når malingen er tør, sluttes af med mat, klar lak.

 Udenmed2x

Skrottet i vognen til venstre er ubehandlet. I vognen til højre er skrottet beskyttet med mat, klar lak.

På det viste foto er der ikke brugt nogen form for maling. Messingspånerne er lagt i vognen og derefter forseglet med mat, klar lak.

Vaeltetskrot2x 

Lakken er med til at holde på skrotlasten, så man undgår uheld.

Når vognen fyldes med skrot, bliver den tung, men får et perfekt løb i sporet. Husk blot på at du skal bruge et kraftigt lokomotiv hvis du har adskillige tunge vogne.

God fornøjelse.

Steen Lystmose.