Udskriv

Jeg har lavet nogle fejl ind imellem. For ikke at andre skal gentage mine fejl, beskrives de i det følgende:

Islandsk mos kan blødgøres med glycerin og vand, så det er let at arbejde med.

GØR DET IKKE MED DINE TRÆER!

De vil lægge sig ned. Måske ikke med det samme, men på et eller andet tidspunkt vil de helt sikkert lægge sig ned, fordi stammen bliver blød. Et af mine flotteste træer, i øvrigt af druehyld, stod flot og strunk i 8 dage, hvorefter det stille lagde sig ned i løbet af kort tid.

Jeg forsøgte at lægge druehylds-træerne i limvand et stykke tid, så de kunne suge limen til sig. Efter tørring skulle de blive stive p.g.a. limen, men beholde form og størrelse. Troede jeg. Det har overhovedet ingen indvirkning og var kun det rene tidsspilde.

Husk, at der ikke må være noget under snoren som man ikke må dryppe på. Der kan komme et enkelt dryp eller to fra træerne mens limen tørrer. Især træer af bynke kan være slemme til at dryppe. Læg evt. aviser under.

 Terrassen

Træer af druehyld hænger til tørre på terrassen. I baggrunden hænger bynke klar til at blive bearbejdet.
Har du plads til det, så lad dem blive på snoren til du skal bruge dem. Det har de bedst af.

Under mine eksperimenter lavede jeg en meget stor fejl: Efter tørring lagde jeg druehylds-træerne ned i en kasse, så jeg kunne sætte løv på senere.

De filtrede sig fuldstændig ind i hinanden og var ikke til at skille ad igen. De små kviste virker nemlig som modhager, og de knækkede simpelthen af, da jeg ville skille dem ad, og med blødende hjerte måtte jeg vippe ca. 200 træer ud på bålpladsen, hvor de gjorde nytte som optændingsbrænde.

Derfor: Hold træerne adskilt, indtil der er mindst 1 lag løv på. Kun tørret bynke kan lægges i kasser, så man kan sætte løv på i løbet af vinteren eller på regnvejrsdage. Kasserne skal dog være forholdsvis flade, så der ikke bliver lagt så mange ovenpå hinanden, da de nederste kan blive deformeret. Hvis man har mulighed for at lade dem blive hængende på snoren, er det nummer et.

Sammenfiltret

Nøgne træer af druehyld, lige til at smide ud.

Læg ALDRIG de nøgne træer samlet. De små kviste virker som modhager, og træerne går i stykker når du skiller dem ad igen.Først når de har fået mindst 1 lag løv, kan de lægges i samme kasse. Indtil da bør de blive på snoren eller pakkes enkeltvis.

Steen Lystmose