Udskriv

Lys for enden af tunnelen

af Dale Schultz.

Jeg har bygget en tunnel på min bane, hvor skinnerne ikke kommer ud på den anden side, men drejer af til en skjult opstillingsbanegård.

 1

En stor del af det at bygge en modelbane er at skabe en illusion, og jeg besluttede, at min tunnel skulle se ud, som om den går et sted hen, således at man kan se den anden ende, når man kigger ind i den - det berømte lys for enden af tunnelen.

 0

Dette er hvad du vil se, hvis du kigger ind i min tunnel...

Her er hvad jeg gjorde:

Først scannede jeg en Faller tunnel portal for at få den nøjagtige form på en tunnelåbning. Jeg kopierede så et lille stykke af et baggrundsbillede og skar det ud i form som tunnelåbningen, men nedscaleret til halv størrelse, printede det ud på papir og klippede det ud.

Så tog jeg et stykke plexiglas og skar et hul noget større end baggrundsbilledet. Jeg borede så hele vejen langs yderkanten nogle huller, som var store nok til 3 mm LEDs. Alle overflader undtagen den indvendige krumning blev malet med sølvfarve for at sikre, at mest muligt lys blev reflekteret. Jeg lod den indvendige krumning forblive ujævn for at øge lysspredningen langs overfladen.

 3

Plexiglasrammen blev anbragt i en sort papramme sammen med baggrundsbilledet,

 6

og det hele blev klistet sammen med sort tape.

 9

Rammen er placeret inde bagved i tunnelen, og strømmen kommer fra en stationær decoder, så jeg kan slukke for lyset, når det er nat.

Jeg overvejer at komme lidt gul/orange farve på den indvendige krumning for at gøre lyset en smule varmere og mere sollysagtigt.

Alle fotos er copyright Dale Schultz.

oversat fra http://layout.mixmox.com/1/tunnel af Lars Lindhard med tilladelse.