Udskriv

Motor-My

Ombygning/tilpasning af MY 1111 til Minitrix undervogn

af Steen Thunberg

Billede013x 

My-modellen fra Weltbild kan komme til at køre på anlægget. Jeg har forsynet min Weltbild-My med en Minitrix-undervogn på følgende måde:

Adskillelse af modellen:

o De to tappe der holder bogien fast løsnes og bogien lirkes forsigtig fri.

 Billede005x

Her er bogierne taget af. Bemærk "gaflerne" der holdt bogierne.

o Koblingen lirkes forsigtig igennem den aflange revne.

o Efter at bogierne er fjernet i begge ender, bores der i hvert af de to huller der gemte sig under bogierne, med et bor på samme størrelse.

Der skal bores godt ned, ca 4-6mm. For at checke om underdelen er fri, rykkes lidt i plastgaflen der holdt bogien. Kan undervognen ikke rykkes omkring 1 mm, må man have fat i boremaskinen igen. Når undervognen har sluppet sig tag, kan den ikke fjernes helt før skørterne i begge ender er fjernet.

Billede007x 

Overdel og underdel er adskilt.

o Dette gøres forsigtigt med en lille skruetrækker eller lignende. Herefter skal der lirkes lidt i hver puffer for at løsne limningen. Efter at alle 4 puffere er løsnet kan undervognen fjernes.

Tilpasning til den nye undervogn:

 Billede009x

Her ses de to tappe i overdelen, der skal fræses væk.

o I overdelen sidder nu 2 tappe der har holdt sammen på modellen. Disse fræses forsigtigt væk. Plasten er noget blødere end hvad vi normalt kender fra andre modeller, så omdrejningshastigheden skal holdes nede, ellers smelter plasten og sætter sig omkring fræseren.

 Billede012x

Overdelen er nu sat på Minitrix-underdelen.

o Efter tappene er fjernet helt i plan med indersiden af overdelen forsøgte jeg den første samling med den nye overdel. Der var kun lige plads og der skulle bruges for megen magt for at få den på plads.

Plast strimlen i den ene side af overdelen blev fjernet. Dette hjalp lidt, men ikke tilstrækkeligt. For at give den sidste plads i bredden fjernede jeg plastglasset fra førerhus til førerhus. Overdelen passede nu, om end meget stramt undervognen.

Tilbage mangler der kun:

o Nye vinduer i "koøjerne" af 0.1 mm plast

o Bore huller til lysleder i hver ende 

 Billede019x

My på parade. Fra venstre Weltbild - ombygget My - Minitrix.