Udskriv

En dansk ambulance i spor N

af Morten B. Pedersen

amb1

Denne model er lavet over en Mercedes Sprinter fra Busch.

busch

Jeg valgte en kassevogn til formålet, da der jo sjældent er vinduer i ambulancer. For at få det mest realistiske indtryk på min model, lavede jeg en Google søgning på nettet, og her vrimlede det ligefrem med billeder af ambulancer i alle afskygninger.

Der var med andre ord "frit valg på alle hylder". Jeg valgte et forbillede, som jeg kendte fra gadebilledet, og derefter begyndte jeg at gøre min Mercedes klar til maling.

Selve modellen blev inden maling adskilt i så mange dele som muligt, og derefter blev karossen bearbejdet - der er blevet skåret et vindue i den højre sidedør.

Herefter blev det hele malet blank hvid, for at få det rette indtryk. Malingen er foretaget med pensel og med en "meget" fortyndet maling, så det tog et par dage at opnå et tilfredsstillende resultat. Det røde mavebælte er en mat rød, da den var nemmere at arbejde med end en blank rød. Mavebælttet er ca. 1½ - 2 mm. bredt og sidder 4 mm. oppe på siden.

Efter tørring blev bilen samlet, og jeg begyndte at lave mine "Decals".Jeg hørte hos min hobbyhandler, at der var et produkt på markedet som hedder "Decal folie", og at det er egnet til at lave transfers til egne modeller. Jeg fandt ydermere egnede striber til min ambulance på "skilteskoven". Dem kopierede jeg ned, og skrev ud på nævnte folie. Denne procedure tager et par døgn, da blækket skal tørre i et døgn, og derefter skal der lakeres med en beskyttelseslak, som så igen skal tørre i et lille døgn. - efter bitter erfaring kan det meddeles, at det er værd at vente til det hele er tørt!

Systemet med disse Decals synes ellers at fungere fint, og det er kun fantasien, der sætter grænser for det, man vil lave. Der er dog en ulempe, og det er prisen. Et ark koster nemlig godt 50 kr., og det er vel at mærke kun et A4 ark. Til gengæld er der plads til mange Decals på det.

Til slut skulle der blink på vognen. Dem har jeg lavet af vinduesrester fra en Wiking ambulance. Jeg har ud af disse skåret to tynde stykker, som jeg efterfølgende har skåret i længder der passede. De to små blink på siderne, er rester heraf.

amb2

Til dem der har mod på at komme i gang, er der kun tilbage at ønske God arbejdslyst