Udskriv

Togfærgen DAN

3. del

se-flag
på svensk
klik her

af Jan C.

Sider og tilbygninger på togdækket er nu kommet på plads og arbejdet med færgens porte er påbegyndt.

P1010044x

Portene er monteret på hængsler af plast (de kan ses på billedet ovenfor. Hængslerne er egentlig beregnet til modelfly, men passer udmærket til min færge. Jeg skar en fjerdedel af hængslerne væk inden montering, hvilket indebærer at portene hænger i tre "holdere" i stedet for fire, men det er helt ok, eftersom portene ikke vejer ret meget.

For at få en korrekt krumning på portene har jeg brugt skabelonen nedenfor til at lave bundplader til portene.

For_akter_2

Jeg udskar to stykker, 1 mm tykke, til hver ende af fartøjet, delte stykkerne i to halvdele og sammenlimede de to halvdele, som kan ses til venstre for hængslerne på billedet. (Det er naturligvis to halvdele til hver ende).

På disse halvdele limedes portene, som er skåret ud af 0,5 mm styren efter skabelonen herunder:

Bogportar

Man skal skære portene lidt større end skabelonen og fintrimme med en kniv, når de skal sættes på plads, så tilpasningen til for/agter bliver så præcis som muligt. Når porterne var skåret til, så de passede, udskar jeg yderligere porte i samme tykkelse og klistrede dem fast på de første porte (portene bliver mere stabile, når tykkelsen er 1 mm). Tappene på skabelonen skal ikke skæres ud, eftersom portene sidder på hængslerne i stedet.

Inden portene limes på plads, stabilisterer jeg færgens sider ved at udskære disse dele i 1 mm tyk styren og lime dem på indersiden af færgens sider.

Sidodelar

På billederne her kan man se færgen med henholdsvis lukket og åben port.

P1010048xx

 P1010049x

Herefter blev taget over togdækket lavet. Det består af en bundplade lavet af 0,5 mm styren, som har fået trægulv af balsa og "metalgulv" af 1 mm styren. Trægulvet skal have samme farve som togdækket, og "metalgulvet" skal males lysegråt.

P1010087x

Arbejdet med den elektriske installation er påbegyndt. Det, som stikker op fra taget, er bagsiden af to LED (3 mm store med hvidt lys) som skal fungere som belysning på togdækket. De sidder i gummiholdere, som er stukket ind fra undersiden.

Næste trin bliver at færdiggøre gulvet på mellemdækket og øvre dæk, montere kommandobroen og fortsætte med den elektriske installation.