Udskriv

Togfærgen DAN

5. del

se-flag
på svensk
klik her

af Jan C.

Endelig er mit færgebyggeri afsluttet. Det har taget lang tid, eftersom jeg har bygget på mit anlæg samtidig, men det er jo ikke målet, der er det vigtige, men vejen dertil.

nyportx

Jeg syntes ikke, at portene for og agter var helt virkelighedstro, så jeg ombyggede den, som skal være i færgelejet.

Jeg har dog beholdt den bevægelige variant agter, eftersom jeg der skal påsætte eller fjerne vogne, som jeg forestiller mig kommer eller afgår med færgen..

Stativx

Stativerne til redningsbådene er lavet af styren.

Klartskeppx

De store redningsbåde på mellemdækket er lavet af balsatræ, og de mindre på øvre dæk er lavet af en styrenstang, som er delt i det nødvendige antal. Jeg er taknemmelig over, at tegningen ændredes i løbet af min lange byggetid. Da jeg begyndte, var der tre rækker på hver side, hvilket blev reduceret til to på hver side.

Kaffeskedx

Anordningen som skal løfte de store redningsbåde over rælingen er lavet af en engangskaffeske i plast.

Master, radaranlæg og ventilationsdetaljer er lavet af balsatræ.

Projektørerne er lysdioder, hvor jeg har isoleret anoden og katoden med el-tape og derefter bøjet og malet. Lanternerne er lysdioder, hvor anoder og katoder er stukket ind i "kommandobroen" hvor ledningerne er.

night2

Skorstenen er en tykkere styrenstav som er savet til i længden og malet sort, rød og hvid.

 Straxihamnx

Her er færgen på vej ind i lejet, og besætningen har allerede råbt, "Færgen er i havn om få minutter".

 Lossningx

En kombineret andenklasse- og rejsegodsvagn trækkes i land af rangerlokomotivet.

Eftersom færgen, i min lille modelverden, er begyndt at sejle på ruten Fåborg - Kappeln, er det ikke så mærkeligt, at rangerlokomotivet på Kappelns færgebanegård er en tysk V60.

Jeg har haft det vældig sjovt, medens jeg byggede færgen, og der var en hel del overvejelser, inden jeg fandt løsninger på de problemer, som opstod.

Visse ting kunne sikkert have været gjort bedre, men jeg er tilfreds med resultatet. Jeg har nu efter mange hyggelige byggetimer en færge, som kan fungere som "fiddleyard" på anlægget.

For mit vedkommende var det her det første jeg har bygget, som ikke var en model med støbte plastdele, og jeg kan kun opfordre dem, som er interesserede, til at forsøge sig med et byggeri.