Udskriv

Nyt forsøg på en dansk Mz

 

PICT0059x

Der har i tidens løb været en del tiltag for at få en ægte, dansk Mz på sporet, men de er alle gået i sig selv igen af den ene eller den anden grund, kun Togdillens udgave er kommet i handelen.

Det spanske firma TrenMilitaria lavede dog for nogle år siden få eksemplarer baseret på en spansk 333, som ligner meget, men mere blev det ikke til.  Se omtalen af dem her.

På messen i Stuttgart november 2011 havde Bent Grundal fra N-modulgruppen en snak med Javier, som udover at være formand for N-Club Espana også driver TrenMilitaria.

tren-m-vinrod

Javier havde to prototyper til en MZ’er med på udstillingen, en i hver bemaling, og  fortalte, at han gerne vil lave en korrekt form til en dansk MZ’er, som er mere detaljeret end prototyperne, hvis  Bent kunne samle bestillinger sammen til mindst 50 lokomotiver, ikke nødvendigvis i samme bemaling. Bent tog straks fat i intereserede fra SkånskaN til at undersøge interessen i Sverige, så der vil antagelig blive mulighed for at vælge mellem begge danske og en svensk bemaling.

Prisen for en MZ’er med en Kato undervogn med stik til dekoder vil blive ca 225 Euro (1690 kr). 

tren-m-design
 
Det må være muligt at samle sølle 50 bestillinger, så grib chancen, der bliver antagelig kun lavet dem, der bestilles.
 
Intereserede kan vise interesse hos Bent Grundal på  Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.   Hvordan projektet kommer til at forløbe, vides endnu ikke, idet Bent først vil lodde stemningen. I første omgang er det kun en uformel undersøgelse for at finde ud af, om interessen er der.  Hvis det viser sig at være tilfældet vil der senere komme en bindende tilmelding.

IMG_0888x