Udskriv

Husene på Modelvej

P1010367x

For nogle år siden sad jeg og byggede nogle danske huse. Der er flere personer der har set mine huse, og mange har opfordret mig til at fortælle hvordan jeg har gjort. Det tager jeg nu konsekvensen af med dette kursus.

(Bemærk: De her viste huse har givet inspiration til kurset. Husene i dette kursus er ikke nødvendigvis mage til, men er af samme type)

P1010375x

Denne serie omhandler huse og bygninger til modelbaner i skala N, og der kommer tegninger og skitser til alle husene, lige til at printe ud.

Ingen af husene er gengivelser af virkelighedens huse, men jeg har skelet til virkelighedens huse og har arbejdet mig ud fra det. Modeller af bestemte huse overlader jeg til den enkelte modelbygger. Serien har kun til formål at bebygge et modelbaneanlæg med huse i et dansk tilsnit.

For at få det fulde udbytte af kurset vil det være en hjælp, at du har en farveprinter koblet til din computer. Der er en del hjælpeark, der gør husbyggeriet lidt nemmere, og som er lige til at printe ud.

Vi starter med de nemme huse, men længere hen i kurset bliver både sværhedsgraden og bygningerne større. Dog ikke større end at de er til at bygge.

P1010372x

Kun det første hus vil være komplet med detaljeret byggebeskrivelse. Derefter bliver vejledningerne kortere, således at det til sidst kun er detaljer eller bestemte dele af bygningerne, der omtales nærmere.

Det skyldes dels at bygningerne kan varieres i det uendelige, dels vil visse arbejdsopgaver være ens for alle huse, og dem er der ingen grund til at gentage.

P1010377x

Når dette skrives, har jeg ikke overblik over hvor mange huse og bygninger der kommer med i kurset. Det afhænger blandt andet af interessen fra publikum. De huse, der vises her, er som nævnt kun eksempler.

De første huse blev bygget i plastcard. De var ganske flotte, i hvert fald i starten.

Plast har det desværre med at bue, og næsten alle mine plastichuse har nu vægge der buer indad. Nu er jeg gået over til at bygge dem i 0,5 mm pap, og det er for det første nemt at arbejde med, for det andet beholder husene deres facon.

P1010380xjpg

Alle bygninger bliver prøvebygget inden vejledningen udsendes for at sikre at tegninger, arbejdsgang m.v. er angivet korrekt. Af samme årsag kan opdateringer af kurset være uregelmæssig.

Jeg bygger for det meste kun 1 hus af hver type. For huse, hvor der kan laves varianter (og det kan der ved de fleste), bliver varianterne kun omtalt eller vist i skitser.

Hotel2

Har du spørgsmål, ideer, forslag eller problemer med nogle af husene, kan du kontakte mig Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Rigtig god fornøjelse

Steen Lystmose