Udskriv

Variant af Modelvej 1 og 2

På opfordring fra sin samleverske og inspireret af Modelvej 1 og 2, har Jan Wilken bygget en model af Bindeballe station i spor N.

 P1010179x

Bindeballe Station var en holdeplads på Vandelbanen. Stationen blev opført 1897 og nedlagt 1957 sammen med banen.

Sporene blev fjernet, men stationen blev i 1996 museum for Vandelbanen, og "Vandelbanegruppen" har nu lagt nye spor på en del af stationsarealet.

 P1010508x

Jan har lavet modellen som et lille diorama med bygninger, spor og signaler.

Modellens bygninger er bygget af 1 mm karton.

 P1010086x

Vinduer samt ruder i døre er gennemsigtig plastcard. Jan har ridset sprosserne i plastcardet, malet det, og tørret den endnu våde maling af igen. Derved er der kun maling i ridserne, der nu fremstår som flotte vinduessprosser.

 P1010016x

Murpapiret er hentet på skala-n.dk og er sat på som anvist i vejledningen til Modelvej 1.

P1010080x

Tagx 

Skifertag fås ikke i model i den udførelse, som er typisk dansk, og derfor har Jan brugt en murplade med mursten i H0 og har slebet overfladen indtil fugerne næsten var væk. Derefter blev det behandlet som en alm. murplade med tagsten, bortset fra at taget er malet gråt. Resultatet blev ganske flot og vellignende, og metoden er absolut anbefalelsesværdig.

Signalet er hjemmelavet af små stykker messing, som Jan har slebet og boret huller i, så det ligner prototypen mest muligt. Det originale signal står stadig i Bindeballe, og skulle du komme forbi en dag, så tæl selv efter: Antal og placering af de små bitte huller i signalvingerne på Jans model passer på en prik!

 P1010509x

Dioramaet med Bindeballe station er udført med kærlighed for detaljer og i nøjagtig gengivelse. Jan Wilken er stolt af sit arbejde, og det er fuldt forståeligt. Jeg har set det "live", og det er utrolig flot lavet.

Well done, Jan!

Steen Lystmose