Udskriv

DMJU Udstilling 2012

oversigt-hal1

En del af Hal 1 med anlæg og salgsstande. Klikbart billede

DMJU havde inviteret til udstilling i Kolding i weekenden 14.-15- april 2012, hvor medlemsklubberne kunne vise anlæggene frem. Udstillingen var fordelt over to haller i Bramdrupdam, lige ved motorvejen, så folk nemt kunne komme til og fra i bil, og der var en ”shuttlebus” ind til byen flere gange i løbet af dagen, både ved åbning og lukning og i forbindelse med veterantogskørslen.

Der var tilmeldt 20 klubber, herunder N-modulgruppen, hvor jeg var med på standen. Herudover var der tilmeldt 20 producenter/forhandlere, som viste nyheder frem og havde gode tilbud.

De fremmødte forhandlere havde en god weekend og fik solgt en del, men det var dejligt, at salgsdelen ikke var det primære. Det var klubberne og anlæggene som trak.

Der var store og små anlæg i alle størrelser fra spor 1 til Z og der var dansk, tysk, amerikansk og andet i en skøn blanding.

storttog

En god diskussion...

De mange tog susede, kravlede, tøffede og tudede rundt på banerne i de to haller begge dage til stor glæde for publikum, som så vidt jeg kunne vurdere det, var mødt talstærkt frem.

spornul

der blev vist flere flotte modeller frem hos Spor0.dk

Der var mange mennesker og stor interesse, måske nok flest om lørdagen.

goldenspike

De lange amerikanske tog hos Golden Spike trak et stort publikum.

modulsammenslutningen

Modulsammenslutningen havde et stort anlæg i hal 1.

maleplads

En af børnepladserne hvor far og søn kunne tegne og male. (Vistnok mest far i dette tilfælde...)

DMJU havde sørget for at der skete noget hele tiden, der var et børnehjørne med legepladser til børnene med tog, tegnekonkurrence og ”byg et hus”, der var den årlige dioramaudstilling og -konkurrence, åbent hus hos DMJU med drøftelse af fremtidsudsigterne og -mulighederne, ”workshops” fra forhandlerne etc., og ude i byen var der veterantogskørsel på Kolding Havn – et stort tilløbsstykke.

detgulediorama

Et af de udstillede dioramaer var denne flotte model af det gule palæ - med Gotfredsen og Brodersen i haven.

Skala N var godt repræsenteret, dels med et lille snedækket anlæg fra Modelbane Europa, dels altså ved N-modulgruppens store modulanlæg.

N-modulgruppen stod i Hal 2 med et stort molulanlæg. Her blev der kørt med tog hele dagen begge dage, lange godstog, persontog og små sidebanetog samt en del materiel, som sjældent ses på DSB's strækninger.

Banen var opbygget som en lang strækning, dels dobbeltsporet, dels enkeltsporet med en vendesløjfe i den ene ende og en stor opstillingsbanegård i den anden.

Modulerne tilhører gruppens medlemmer, som så tilmelder moduler til udstillinger og køredage, og der var både helt færdiglavede moduler og nyere moduler, som kun havde fået skinnerne lagt.

modul5

Færdige og ufærdige moduler var blandet imellem hinanden som det passede for at få en bane ud af det.

modul4

En lille virksomhed med eget sidespor

modul2

Her passerer banen lige forbi havnen.

Også hos N-modulgruppen var der søndag et par ”events”, som havde stor interesse, nemlig et par rekordforsøg hvor vi skulle se, hvor mange vogne et par lokomotiver kunne trække op gennem vores "Helix", opstigningen til opstillingsbanegården.

helix

N-modulsammenslutningens flotte "vindeltrappe". Klikbart billede.

Om formiddagen prøvede vi med to Kato-My med 25 store vogne, og det lykkedes næsten, idet koblingen på forreste vogn dog hoppede af, da lokomotiverne nåede ud af Helixen og ind på vandret bane. Da lokomotiverne ikke havde trukket alle vognene helt op, blev forsøget erklæret for mislykket.

rekord1

"Kødranden" ved starten af eftermiddagens forsøg. Klikbart billede.

Om eftermiddagen prøvede vi så med to ”Ludmilla” fra Trix og 47 vogne, et tog på godt seks meter, denne gang forsynet med Fleischmann Profi-kortkoblinger.

rekord2a

godt begyndt...

rekord2b

over halvvejs..

rekord3

og så er lokomotiverne næsten oppe.. klikbart billede

Til stor glæde for publikum - og os - lykkedes det lokomotiverne at trække alle vognene helt op, så den ”var hjemme”. seks meter tog med to lokomotiver. (Der var kun to lokomotiver, selv om det ser ud som om der var fire. De to Ludmilla-par bestod hver af et trækkende lokomotiv og en "dummy" med lydmodul).

 modul1a

Modul med "sidemodul" med sporvogn, Faller Cars og havebane

Og der blev kigget og snakket og spurgt og diskuteret. Der var mange mindre børn, som havde lokket forældrene eller bedsteforældrene ind og ”se tog”, så der blev peget og beundret, ikke kun togene, men også små detaljer på modulerne, bl.a. et stort modul med en sporvognslinie og et tivoli. Her stod folk meget længe og kiggede på.

Det var en god weekend. Næste år DMJU udstillingen så igen i Køge. Datoen kommer senere på året.